20 May 2024
  • 20 May 2024
22 December 2020

LAUREAȚII ANULUI 2020 ÎN VOLEIUL ROMÂNESC

By frvolei_admin 0

Federația Română de Volei a stabilit laureații anului 2020.

🥇Voleibalistul anului 2020: Adrian Aciobăniței (AS Cannes)

🥇Voleibalista anului 2020: Alexia Căruțașu (Yeșilyurt Istanbul)

🥇Antrenorul anului 2020: Marius Macarie (selecționerul naționalei feminine U17 a României)

🏐 Voleibalistul anului 2020 a fost desemnat ADRIAN ACIOBĂNIȚEI. În vârstă de 23 de ani – este născut la 23 august 1997 – internaționalul român este titular la AS Cannes, liderul campionatului Franței. El a avut prestații foarte bune și în prima parte a anului, la aceeași echipă care în momentul întreruperii întrecerii din cauza coronavirusului ocupa locul 6. Grație acestei poziții, el a jucat cu Cannes și în Cupa Challenge, acolo unde francezii au fost eliminați în sferturile de finală. Pe lângă prestația din atac, Aciobăniței, care evoluează pe postul de extremă, este unul dintre cei mai buni jucători de preluare din prima ligă franceză, având constant peste 70% preluări pozitive în meciuri.

🏐 Voleibalista anului 2020 a fost desemnată ALEXIA CĂRUȚAȘU. La doar 17 ani – este născută la 10 iunie 2003 – Alexia este una dintre cele mai tinere jucătoare din istoria voleiului românesc care primește acest titlu. Chiar dacă este încă la vârsta adolescenței, ea se numără printre cele mai valoroase jucătoare din campionatul Turciei. Din 2019 de când a fost legitimată la Yeșilyurt Istanbul, Căruțașu este meci de meci cea mai bună marcatoare a echipei sale. Grație performanțelor sale, ea se află în topul celor mai bune realizatoare din prima ligă turcă și al eficienței. În prezent, echipa sa ocupă locul 10 în clasament, dar are cu 6 meciuri mai puțin decât liderul, din cauza amânării mai multor partide. În primăvară, în momentul opririi campionatului, Yeșilyurt era pe locul 6. În luna decembrie, jucătoarea care evoluează pe postul de universal s-a calificat alături de echipa sa în semifinalele Cupei Challenge, ea numărându-se din nou printre remarcate. Internațională de junioare, Alexia nu a putut debuta anul acesta la naționala de senioare din cauza pandemiei de coronavirus, care a anulat meciurile internaționale, dar o va face în 2021, atunci când România are programate două competiții importante: Golden League și turneul final al Campionatului European, acolo unde echipa noastră este calificată din oficiu, în calitate de țară organizatoare.

🏐 Antrenorul anului a fost desemnat MARIUS MACARIE. Este singurul selecționer român care a avut competiție în 2020. Și nu doar că a participat la Campionatul European feminin U17, dar și rezultatele obținute au fost foarte bune. Acest titlu este o premieră pentru tehnicianul de numele căruia se leagă succesele naționalelor feminine U17 și U18 din ultimii ani. În 2020, Macarie a condus naționala U17 pe locul 5 la Campionatul European, după un 3-2 spectaculos în meciul decisiv contra Poloniei. Grație acestui rezultat, formația României s-a calificat la Campionatul Mondial U18, care va avea loc în 2021 și la Festivalul Olimpic al Tineretului European, care se va organiza cu un an mai târziu decât era prevăzut, în 2022. Pentru Marius Macarie, aceasta este a doua oară consecutiv când califică naționala U17 – desigur, cu generații diferite – la cele două competiții majore din voleiul juvenil.

Next Post

S-A ÎNCHEIAT KIDS VOLLEYBALL CHRISTMAS

27 December 2020 0